2000 yıl önce en alt sınıftan insanlar böyle yaşıyordu

vıcık

New member
Yüzlerce, binlerce yıl önceki hayatın gerçeklerine dair bildiklerimizi daha çok o zamanın üst sınıflarından biliyoruz. Tarihi portreler? Sadece yöneticilerden gelen kadar iyi var. Metal hazinelerin arkeolojik buluntuları? Bir zamanlar krallara ve kraliçelere aitti. Ayrıntılı biyografiler? Alçak insanlar tarafından nadiren bilinir.

Aynı zamanda en basit insanların yaşam ve işlerine yapılan göndermeler, geçmişin toplumları ve siyasi sistemleri hakkında da bilgi verebilir. Bu bakımdan, arkeologların şu anda Pompeii’de ortaya çıkardıkları şey özellikle bilimsel açıdan önemlidir.

Şu anda İtalya’nın Campania bölgesi olan batık şehrin kuzeyinde, 2000 yıl önceki en alt sınıfın günlük yaşamına dair fikir veren bir köle odası buldular. Pompeii’nin Alman müze müdürü Gabriel Breeding, çevrimiçi platform X’te (eski adıyla Twitter) tweet attı “Bu, güzel bir heykelden daha önemli ve antik yaşam hakkında daha fazla bilgi sağlayan bir keşif”.


İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın


En son buluntu: Fotoğraf, Pompeii’den pek de uzak olmayan, yataklar, dolaplar ve sürahilerle dolu köle odasını gösteriyor.Pompei Arkeoloji Parkı


Oda, antik kente yaklaşık 600 metre mesafedeki Villa Civita Giuliana’da yer almaktadır; Yeniden inşası için, katılaşmış volkanik külde organik malzemenin bıraktığı boşlukların sıva ile doldurulduğu kanıtlanmış bir yöntem kullanıldı. Kazı alanından 20 Ağustos Pazar günü yapılan açıklamada, odanın düzeninin hizmetlilerin mahallelerinde de katı bir hiyerarşi olduğunu gösterdiği belirtildi.

Bir farenin kaçma girişimi bile yeniden yapılandırılabilir


Bu, iki farklı yatak önerdi – biri son derece basit ve şiltesiz, diğeri çok daha konforlu mobilyalarla. Odada iki yatağın yanı sıra iki küçük dolap da bulunmuştur. Şu anda bulunana benzer basit bir yatak, 2021’de Pompeii’deki başka bir köle odasında keşfedildi.

Afiyet olsun: Haziran ayında, pizzanın arkaik bir atasını gösterebilecek bir fresk keşfedildi.


Afiyet olsun: Haziran ayında, pizzanın arkaik bir atasını gösterebilecek bir fresk keşfedildi.Pompeii Arkeoloji Parkı/AP


Odadaki diğer buluntular da kölelerin yaşadığı tehlikeli koşullara tanıklık ediyor: Açıklamaya göre, bazı seramik kaplar ve amphoralar son derece hijyenik olmayan bir yaşam tarzını ortaya çıkardı. Odada en az üç kemirgen yaşadığı kanıtlanmıştır; Ayrıca arkeologlar, köle odalarının bir tür depo olarak da kullanıldığını varsayıyorlar. Yataklardan birinin altındaki sürahide bulunan bir farenin, Pompeii’yi yok eden sözde piroklastik akıntıdan kaçmaya çalıştığı görülüyor.

MS 79’da, Vezüv Yanardağı yakınlarda patladığında Pompeii antik kenti kül, çamur ve lav altında kaldı. Sonuç olarak şehir ve sakinleri kısmen korunmuştur – Pompei ancak 18. yüzyılda yeniden keşfedilmiştir. O zamandan beri, kazı alanı yalnızca İtalya’daki en popüler yerlerden biri olmakla kalmadı, burada yapılan buluntular genellikle sansasyonel bir statüye sahip.

2.000 yıllık bir duvar resmi ancak Haziran ayında ortaya çıkarıldı. Natürmort, üzerinde yiyecek bulunan metal bir tabak gibi görünen şeyi gösterir. Bunlar, bugünün pizzasının bir tür arkaik öncüsü olarak kabul edilen, tepesi olan yuvarlak hamur işlerini içerir.

bilgi kutusu resmi