ABD, İran'ı Donald Trump'ı öldürmeyi planlamakla suçluyor: suçlamalar ve tutuklamalar

vıcık

New member
ABD adalet sistemi Cuma günü İran'ın Donald Trump'a yönelik bir suikast planını ortaya çıkardığını söyledi. Bu hafta yapılacak ABD seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi başkana suikast planlamak için bir hükümet yetkilisi tarafından tutulduğunu söyleyen bir “İran ajanı” suçlandı. Sanığın müfettişlere önemli ipucu verdiği söylendi.

İddianame, hırsızlık suçundan ABD'de 14 yıldır tutuklu bulunan ve şu anda İran'da olduğu söylenen 51 yaşındaki Afgan Farhad Schakeri'ye yönelik. Adalet Bakanlığı'na göre İran Devrim Muhafızları adına adi suçluları işe aldı.

ABD adaleti: İran, General Kasım Süleymani'nin ölümünün intikamını almak istiyordu

ABD Adalet Bakanlığı'nın cuma günü Washington'da açıkladığı gibi, Trump'a yönelik iddia edilen suikast girişimi, İranlı General Kasım Süleymani'nin ölümünün intikamını almak amacıyla Tahran tarafından planlanmıştı. General, 3 Ocak 2020'de Trump'ın emriyle Bağdat'ta düzenlenen ABD insansız hava aracı saldırısında öldürülmüştü. Başsavcı Merrick Garland, “Dünyada ABD'nin ulusal güvenliğine İran kadar büyük tehdit oluşturan çok az aktör var” dedi. Bakanlığın açıklamasında, İran'ın yıllardır Süleymani'nin öldürülmesinin intikamını almaya çalıştığı belirtildi.

“İran ajanı” ABD'li soruşturmacılara ne anlattı?

ABD'li yetkililere göre, sanık Shakeri soruşturmacılara, İran'ın paramiliter Devrim Muhafızları'ndaki bir bağlantısının kendisine geçen Eylül ayında diğer işleri bir kenara bırakıp Trump'ı izlemek ve sonunda yedi gün içinde suikast düzenlemek için bir plan geliştirmesi talimatını verdiğini söyledi. Manhattan. Ancak Shakeri, müfettişlere gerekli zaman diliminde, yani 5 Kasım seçimlerinden önce bir plan sunmaya niyeti olmadığını söyledi.

Shakeri, yetkilinin “zaten çok para harcadık” ve “paranın hiçbir önemi yok” dediğini aktardı. Shakeri soruşturmacılara, yetkilinin kendisine, yedi günlük süre içinde bir plan hazırlayamazsa planın seçim sonrasına erteleneceğini, çünkü yetkilinin Trump'ın kaybedeceğini ve o zaman her şeyin daha kolay olacağını varsaydığını söylediğini söyledi. onu öldürmek için.

Shakeri serbest ve İran'da kalıyor. Shakeri'nin kendilerini önde gelen İranlı Amerikalı gazeteci Masih Alinejad'ı takip etmek ve öldürmek için işe aldığı iddiaları üzerine ABD'de iki kişi daha tutuklandı. Bunun için kendilerine 100.000 dolar sözü verildi. İkilinin, planlarını uygulamak için gösteri mekanlarını ve mollanın rakibinin evini gözetlediği anlaşılıyor.

Alinejad, Berlin Duvarı'nın yıkılışının yıldönümü kutlamalarına katıldığı Berlin'den Associated Press'e telefonla yaptığı açıklamada, “Çok şaşırdım” dedi. “Bu bana karşı yapılan üçüncü girişim ve şok edici.”

Sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda Zorbalığa karşı savaşmak istiyorum ve güvende olmayı hak ediyorum. “Beni koruduğu için kolluk kuvvetlerine teşekkür ediyorum, ancak ABD hükümetini Amerika'nın ulusal güvenliğini korumaya çağırıyorum.”

Şok oldum. Bundan yeni öğrendim @FBI Dün bir konuşma yapmamın planlandığı Fairfield Üniversitesi'nde beni öldürmeye yönelik yeni bir komplo sırasında iki adamın tutuklandığını söyledi.

Suikastla görevlendirilen kişinin de olduğunu öğrendim. @realdonaldtrump ABD'de beni öldürmekle de görevlendirildiler… pic.twitter.com/3dL8yzBpQl

— Masih Alinejad
🏳
(@AlinejadMasih) 8 Kasım 2024