Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj Pazar günü yaptığı açıklamada, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın sonunda bir anlaşmanın “hala çok, çok uzakta” olduğunu söyledi. Bu ifade görünüşe göre Selenskyj ve Donald Trump arasındaki gerilimleri önemli ölçüde güçlendirdi. ABD Başkanı Pazartesi günü Hakikat Social'ı yazdı, bunun Selenskyj'in yapabileceği en kötü ifade olduğunu yazdı. “Amerika bunu uzun süre kabul etmeyecek!”
“Ben de öyle söyledim: Bu adam Amerika'nın desteğine sahip olduğu sürece barış istemiyor ve Avrupa Selenskyj Rundheraus ile toplantıda ABD olmadan görevle baş edemeyeceklerini açıkladı. – Rusya'ya karşı bir güç gösterisi söz konusu olduğunda muhtemelen harika bir ifade değil. “
Londra'daki toplantıda, Avrupalı müttefikler Cuma günü Beyaz Saray'daki skandaldan sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'i güçlendirdi.
Dmytro Kulba, barış anlaşmalarını dikkate almaya devam ediyor
Eski Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba bile, ABD tarafından müzakere edilen bir barış anlaşmasını hariç tutulmasını düşünmüyor. Bunun için Trump “dış politikasının merkezine çok fazla şey koydu”, Kuba Pazartesi günü New York Times'taki bir konuk görevinde yazdı.
“Trump kendi hırsında hızlı bir başarı için özlem duyuyor,” dedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'in güvenlik garantileri konusunda ısrar edilmesi, Trump ile toplantıda bu hedefin önünde durmuştu. Ancak Ukrayna da bir anlaşmayla ilgileniyor: “Sadece barış koşulları tarafından yok edilmek istemiyor.”
Trump ve Selenskyj, Oval Ofis'teki kameraların önünde çok fazla çatışma vardı. Başkan Yardımcısı JD Vance tarafından görevlendirilen Trump, Ukrayna devlet başkanı ABD askeri yardım ve saygısızlık için minnettar olmakla suçladı. Selenskyj, Beyaz Saray'ı bir anlaşmazlık içinde bırakarak kapıya kondu.
“Ben de öyle söyledim: Bu adam Amerika'nın desteğine sahip olduğu sürece barış istemiyor ve Avrupa Selenskyj Rundheraus ile toplantıda ABD olmadan görevle baş edemeyeceklerini açıkladı. – Rusya'ya karşı bir güç gösterisi söz konusu olduğunda muhtemelen harika bir ifade değil. “
Öte yandan Selenskyj, İngiltere'yi ziyaret ederken bir gün önce ABD, Beyaz Saray'daki skandala rağmen Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek. “Bence (ABD ile ilişkimiz) devam edecek çünkü ara sıra bir ilişkiden daha fazlasıdır,” dedi Selenskyj Pazar günü sonlarında ve Washington'un savaşın son üç yılında desteğine atıfta bulundu. Londra'dan ayrılmadan önce Ukraynalı bir brifing sırasında, “Ukrayna ve ABD arasındaki ortaklığın yeterince güçlü olduğuna inanıyorum” dedi.(( @Raldonaldtrump – Gerçek Social Post)
(Donald J. Trump – 03 Mart, 2025, 11:38 ET)
Bu, Zelenskyy tarafından yapılabilecek en kötü ifade ve Amerika çok daha uzun süre katlanmayacak! Dediğim şey bu, bu adam orada barış olmasını istemiyor … pic.twitter.com/xvsct15yqu
– Donald J. TrumpHakikat Mesajları (@truthtrumpposts) 3 Mart 2025![]()
Londra'daki toplantıda, Avrupalı müttefikler Cuma günü Beyaz Saray'daki skandaldan sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'i güçlendirdi.
Dmytro Kulba, barış anlaşmalarını dikkate almaya devam ediyor
Eski Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba bile, ABD tarafından müzakere edilen bir barış anlaşmasını hariç tutulmasını düşünmüyor. Bunun için Trump “dış politikasının merkezine çok fazla şey koydu”, Kuba Pazartesi günü New York Times'taki bir konuk görevinde yazdı.
“Trump kendi hırsında hızlı bir başarı için özlem duyuyor,” dedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'in güvenlik garantileri konusunda ısrar edilmesi, Trump ile toplantıda bu hedefin önünde durmuştu. Ancak Ukrayna da bir anlaşmayla ilgileniyor: “Sadece barış koşulları tarafından yok edilmek istemiyor.”
Trump ve Selenskyj, Oval Ofis'teki kameraların önünde çok fazla çatışma vardı. Başkan Yardımcısı JD Vance tarafından görevlendirilen Trump, Ukrayna devlet başkanı ABD askeri yardım ve saygısızlık için minnettar olmakla suçladı. Selenskyj, Beyaz Saray'ı bir anlaşmazlık içinde bırakarak kapıya kondu.