Berliner Zeitung'un araştırması Berlinlilerin bu konuda ne düşündüğünü ortaya koyuyor

vıcık

New member
Berlin-Mitte'de bir grup sakin, sokakların “artan kirliliğine” karşı kendilerini mahkemede savunuyor. Berliner Zeitung'un Instagram'da yaptığı, temsili olmayan güncel bir anketin sonuçları, Berlinlilerin trafiği sakinleştirici bariyerlerle ilgili tartışmada ne kadar bölünmüş olduğunu gösteriyor. 700'den fazla katılımcının yüzde 52'si yol kapatma tedbirine karşı, yüzde 48'i ise lehte oy kullandı.

Berlin-Mitte bölge meclis üyesi Christopher Schriner (Yeşiller), trafik ışıkları, yaya geçitleri ve trafik işaretleri gibi bariyerlerin caddeyi tasarlamaya yönelik önlemler değil, yol güvenliğini sağlamanın bir yolu olduğunu vurguladı. Bu, yol güvenliği ve trafik ihlallerinin etkili bir şekilde önlenmesi ile ilgilidir. Peki vatandaşlar kırmızı beyaz bariyerler hakkında ne diyor?


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.


Berliner Zeitung okurları trafik bariyerleri hakkında böyle diyor


Berliner Zeitung'un konuyla ilgili Instagram paylaşımına bir kullanıcı, “Sürücüler yalnızca boyaya bağlı kalsaydı, bariyerlere gerek kalmazdı” yorumunu yaptı. “Fakat sürücüler bunu yapamayacaklarını defalarca kanıtladılar ve bu nedenle diğer insanları tehlikeye atıyorlar.” Bir okuyucu editörlere şöyle yazıyor: “Bariyerler takıldığından beri sokak önemli ölçüde sessizleşti. (…) Sokakta kendimi yeniden rahat hissediyorum; eskisi gibi.”

Bu okuyucu da durumu benzer şekilde görüyor: “Bu sakinler gürültüden korunma, okula giden güvenli yollar, özellikle yan sokak ağlarında yaşam kalitesi ve rahatlık için mücadele ediyor” diye yazıyor. “Kendi rahatlığını ve özel araçlarının sınırsız kullanımını etkilenen diğer herkesin çıkarlarının üstünde tutan az sayıdaki kişi kesinlikle 'yerel sakinleri' temsil etmiyor.”

Ama eleştiri de var: “Belki çöpçüyü, teslimatçıyı, ustayı, acil doktoru, hemşireyi ve bisikletle gelenleri bulursunuz. Aramanızda iyi şanslar,” diye yazıyor Instagram'da bir kullanıcı.

Bir başka kullanıcı ise Berliner Zeitung'da yer alan bir yazıya şu yorumu yaptı: “Bu tedbirlerde yaşlılar veya bisiklete binemeyen veya artık düzgün yürüyemeyen engelliler hiç dikkate alınmıyor.”