“Bob's Burgers” oyuncusu Kongre Binası'nı bastığı için hapse girdi

vıcık

New member
“Bob's Burgers” ve “Arrested Development” adlı televizyon komedilerindeki rolleriyle tanınan Jay Johnston, ABD Kongre Binası'na düzenlenen saldırıdaki rolü nedeniyle bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu, diğerlerinin yanı sıra Associated Press (AP) haber ajansı tarafından da bildirildi.

Savcılara göre, Los Angeleslı 56 yaşındaki aktör, 6 Ocak 2021'deki ayaklanma sırasında Kongre Binası'nın tünel girişini koruyan polis memurlarına karşı düzenlenen eylemde isyancılara katıldı. Johnston ayrıca etrafındaki şiddeti cep telefonuyla kaydederken şakalar yaptı ve isyancılara sempati duydu.

Johnston, “polis memurlarının işlerini yapmasını zorlaştırmaktan” duyduğu üzüntüyü dile getirdi. O gün bir isyan çıkacağını hiç düşünmediğini söyledi. AP'ye göre ABD Bölge Hakimi Carl Nichols'a “Bunun benim bilgisizliğimden kaynaklandığını düşünüyorum” dedi. “Daha politik olsaydım bunun olacağını görebilirdim.”

“Bob's Burgers” dizisinden bir sahne. Everett Koleksiyonu/imago

Hollywood aktörü Johnston'ın neden hemen hapse girmesi gerekmiyor?

Oyuncunun hemen hapse girmesine gerek olmadığı söyleniyor. Kendisine 1 yıl 1 gün hapis cezası veren hakim, duruşma sonrasında serbest kalmasına ve belirlenecek tarihte cezaevine gönderilmesine izin verdi. Hakim, kararını Johnston'ın parmaklıklar ardındayken 13 yaşındaki otistik kızına bakım sağlayamayacağı gerçeğine dayandırdı. “Fakat 6 Ocak'taki davranışı oldukça sorunluydu. Aslında kınanacak bir şey” dedi yargıç. Bu yüzden hapis cezasından kurtulamıyor.

Johnston Temmuz ayında suçunu kabul etmişti. Polis memurlarını işlerinden alıkoymak, en fazla beş yıl hapis cezasıyla cezalandırılabilecek bir suçtur. Savcılar 18 ay hapis cezası istedi. Ceza notunda, Capitol'ün fırtınasından iki yıl sonra bir Cadılar Bayramı partisinde Jacob Chansley gibi giyinmiş, gülümseyen bir Johnston'un fotoğrafı yer alıyor. Chansley, 6 Ocak'tan sonra “QAnon Şamanı” olarak tanındı. Johnston'ın kostüm seçimi savcıların hoşuna gitmedi: “Demokrasimize karşı işlenen en ağır suçlardan birine karışmasını şaka olarak görüyor” diye yazdılar.

Bu görüntü bir polis memurunun vücut kamerasından geliyor. 6 Ocak 2021'de Washington'daki ABD Kongre Binası önünde sarı daire içine alınmış Jay Johnston'ı gösteriyor.

Bu görüntü bir polis memurunun vücut kamerasından geliyor. 6 Ocak 2021'de Washington'daki ABD Kongre Binası önünde sarı daire içine alınmış Jay Johnston'ı gösteriyor.Adalet Bakanlığı/imago

Johnston bir dizi rolle tanınıyor. “Bob's Burgers”da pizzacı sahibi Jimmy Pesto Sr.'yi, “Arrested Development”ta bir polis memurunu ve “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy”de zor durumdaki bir haber spikerini canlandırdı. Johnston ayrıca “Mr. Bob Odenkirk ve David Cross'un başrollerini paylaştığı bir HBO skeç komedi dizisi olan Show with Bob and David.