Daha çok çalışmalıyız – Asya bir rol model

vıcık

New member
Ev
Haberler
Thomas de Maizière: Daha çok çalışmalıyız – Asya bir rol model

Eski CDU federal bakanı, ihtiyaçlarınıza öncelik vermemeniz gerektiğini düşünüyor. Daha fazla çalışma çağrısı yapıyor ve Asya ülkelerini rol model olarak görüyor.


Herkesin daha fazla çalışması gerektiğini keşfeder: Kilise Günü Başkanı Thomas de Maizière.Wolfgang Maria Weber/Imago


Thomas de Maizière, iş hayatı söz konusu olduğunda birçok insanın özlemlerinden hoşlanmaz. Alman Evanjelik Kilisesi Kongresi Başkanı Cumartesi günü Deutschlandfunk’ta yaptığı açıklamada, çok sayıda genç ve aynı zamanda yaşlı insanın ülkenin yalnızca yarı zamanlı çalışmayla ilerleme kaydedeceğine inandığını söyledi. O öyle düşünmüyor. “Hepimiz daha fazla birlikte çalışmalıyız. Kamu yararı hakkında daha fazla düşünmemiz gerekiyor. Ve sadece ihtiyaçlarımıza odaklanmamalıyız.”

Eski CDU federal bakanı, Asya ülkelerine atıfta bulunarak insanların daha uzun, daha fazla ve “daha iyi” çalışması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde “Ülke olarak yok olacağız. Bunu istemiyorum.” Bu bağlamda, bir ev ofisi hakkına da karşı çıktı. Bu çalışma şekli iyidir. “Fakat bu, insan işi için kural ve normal durum olamaz.”

Z kuşağı daha fazla esneklik ve daha kolay çalışma istiyor


Bununla birlikte, işgücü piyasası uzmanlarına göre Z Kuşağı (“GenZ”) olarak adlandırılan 30 yaşın altındaki çalışanlar için gündemin başında esneklik ve çeviklik geliyor. Xing çevrimiçi ağından Julian Stahl, onları “tüm zamanların en sadakatsiz işverenleri” olarak nitelendirdi. Xing, anket enstitüsü Forsa tarafından yürütülen birkaç araştırma yaptırmıştı. Onlara göre, işgücü piyasasında giderek daha fazla yer almaya başlayan GenZ üyeleri, genellikle tam ücret tazminatı ile dört günlük bir hafta, ücretli izin, ev ofisi ve sözde çalışma seçenekleri de dahil olmak üzere iş yardımı istiyorlar. – yani iş ve tatilin bir kombinasyonu. Bununla birlikte, şirket içinde ilerleme fırsatları, bir önceki nesil olan “Y kuşağına” kıyasla çok daha küçük bir rol oynadı.

“Sessiz Bırakma” olgusu da son aylarda sosyal medyada çok tartışılan bir konu. Quiet Quitting, kelimenin tam anlamıyla sessiz sonlandırma anlamına gelir. Bununla birlikte, her şeyden önce çalışan psikologların bildiği ve çalışmayı kapsamlı bir şekilde reddetme anlamına gelen içsel teslimiyetle hiçbir ilgisi yoktur. Öte yandan birçoğu, eğilimin sınırları belirlemekle ilgili olduğunu anlıyor. Bu, performansı hariç tutmaz – ancak yalnızca kararlaştırılan çerçeve dahilinde. Akşamları ve hafta sonları özel görevler ve fazla mesai olmadan. Sessiz kabul bu nedenle genellikle hükme hizmet olarak adlandırılır.

bilgi kutusu resmi