Engelleyen erkek sevmiyor mudur ?

Adile

Global Mod
Global Mod
Engelleyen Erkek Sevmiyor Mudur? Aşkın Acayip Dönemeci!

Herkese merhaba, forumda yine takıldım ve bir konuya takıldım! Beni daha önce görüp de tanımayanlara, kısaca "hayatımda hiçbir konuda kolay pes etmeyen ama sonunda hep kocaman gülümseyen bir insanım" diyeyim. Bugün bir meseleye takıldım: “Engelleyen erkek gerçekten sevmiyor mudur?” Ah, bu soruyu sormak bile benim için bir serüven oldu, zira bizzat engelleyen erkeklerle yoğun bir ilişkide olduğum için (şaka tabii, hepsi geçici şeyler) bir iki kez de engelleme butonuna kendim de basmadım değil. Ama hadi gelin, bunu ciddi bir şekilde ele alalım.

Çünkü bence herkesin dilinden düşmeyen, 'Acaba gerçekten sevdiğini engelleyen erkek, bu sevgiyi neden bu kadar gizli tutmak istiyor?' sorusu ciddi bir gizem kaynağı.

Peki, engelleyen erkek gerçekten sevmediği için mi engelliyor? Yoksa farklı bir stratejik planı mı var? Gelin, birlikte bakalım. :)

Erkekler ve Çözüm Odaklı Aşk: "Düşün, Hızlıca Çöz, Gerisini Sonra Gör!"

Erkeklerin bir ilişkide bazen 'engel' atmalarının arkasındaki en büyük sebep, çözüm odaklı yaklaşım sevgisidir, dostlarım. Yani erkek, bir tartışma çıkardığınızda (ki evet, bu çoğu zaman bu kadar basittir), hemen kafasında şöyle bir hesap yapar: "Bu tartışma nereye gidecek? Sorun çözülür mü? Yoksa kadın 17 gündür 'benden uzaklaşmak mı istiyorsun?' diye sorup duracak mı?"

Ve boom! Hemen engellemeye karar verirler. Çünkü çözüm odaklıdırlar. Kafalarında bir tek şey vardır: "Nasıl çözülür?" Şimdi, bu durum birçoğumuz için garip olabilir, çünkü "Dur, bekle! Önce bir konuşalım!" diyoruz ya, erkeklerin beyninde o konuşmanın birkaç saat süren bir enerji kaybı olarak görüldüğünü kimse düşünmez. Hani hep deriz ya: "Erkekler mantıklı!" Evet, çoğu durumda gerçekten de mantıklı oluyorlar... ama aşka gelince biraz daha fazla kafa karıştırıcı olabiliyorlar.

Erkeklerin ‘engel’ tuşuna basması aslında onların çözüm bulamadıkları anların simgesidir. "Düşünmeden basmazlar," diyenleriniz olabilir ama bence düşünmeden basıyorlar. Çünkü eğer her şey çok karmaşık hale gelirse, çözüm için çare bulamayan erkekler başlıyor: "Bu ilişkiden kaçışın en hızlı yolu burada!" Evet, evet!

Kadınlar ve Empatik Aşk: "Engellemeyin, Sevin!"

Şimdi bir de kadınlar var tabii! Aşkı çözümlemek için değil, hisleri analiz etmek için geldikleri bir dünyada yaşıyorlar. Kadınlar için "engel" demek, "benden bir şey saklanıyor" demek. Kadınlar sevgiyi her zaman anlayarak ve hissetmek isteyerek yaşarlar. Ama bir erkek engelliyorsa... şüpheler! Kadınlar, en küçük kırıntıdan, o engellemeyi bir duvar olarak görmeye başlar.

Kadınlar, empati yaparak yaklaşır. "Neden engelledin?" sorusu zaten hemen gelmeye başlar. Erkek cevap versin ya da vermesin, kadınlar genellikle şunları düşünür: "Yoksa çok yoğun mu? İş yerinde bir şey mi oldu? Yoksa benden bıkıp sıkıldığı için mi engelledi?" Kısacası, hemen aşkın yolunda bir engel var mı diye sorgulamaya başlarlar.

Aslında burada erkeklerin fark etmediği şey, kadınların sevgi ile yönlendikleri bir yolculuğu tercih etmeleri. Yani erkeklerin ‘engel’ tuşu, kadının gözünde, “Eğer severse, engellemez” mesajına dönüşür. Ve bakın, burada işler karışır! Eğer bir erkek bu noktada engellemeyi tercih ediyorsa, kadınlar hemen paniğe kapılır ve olayı büyütürler.

Engellemek mi, Sevgi Gösterisi mi? Kadın ve Erkek Arasındaki Çelişki!

Şimdi burada bir sorun var. Kadınlar duygusal, erkekler mantıklı. Hadi bunu bir denkleme çevirelim: Kadın: "Beni seviyorsan, engelleme!" Erkek: "Beni seviyorsan, bu sorunu çözmek için stratejik olarak engelle!" Evet, işte bu noktada kadın ve erkek arasındaki o ince çizgi tam anlamıyla silikleşiyor. Çünkü her iki taraf da sevgisini başka bir şekilde ifade etmeye çalışıyor.

Erkeklerin engellemeyi bir tür çözüm aracı olarak görmesi, kadınların gözünde bu duygusal meselenin altındaki ‘sevmeme’ sinyali olarak yorumlanır. Erkek için bu, sadece rahat bir nefes alma anı olabilirken; kadın için ise bir duygusal çöküş olabilir.

Forumdaşlar, Sizin Fikriniz Ne?

Evet, şimdi sözü size bırakıyorum! Erkekler gerçekten engellemeyi bir çözüm olarak mı görüyor? Yoksa basitçe sevgiden mi uzaklaşıyorlar? Kadınlar, bu durumu siz nasıl yorumluyorsunuz? Erkekler, sizce engellemek gerçekten bir çözüm mü yoksa bir kaçış? Yorumlarınızı merakla bekliyorum!

Sizde de böyle durumlar oldu mu? Engellenince ne düşündünüz? Sevgiyi engelleyen biri gerçekten sizi seviyor mu, yoksa gerçekten kaçıyor mu? Ya da belki de ikisi birden?

Hadi bakalım, tartışma başlasın!