Girişime göre Asya’da her yıl 30 milyon köpek katlediliyor

vıcık

New member
Ev
Haberler
Tüketim için: Girişime göre Asya’da her yıl 30 milyon köpek katlediliyor

World Dog Alliance girişimi direktörüne göre, öldürülen köpeklerin yaklaşık yüzde 70’i çalıntı evcil hayvanlar. Köpek eti birçok yerde bir incelik olarak kabul edilir.


Dünya Köpek İttifakı (WDA) adlı bir girişim, köpek ve kedi eti tüketimini yasaklamak için uluslararası bir anlaşmaya varmak istiyor. Kuruluşa göre, Asya’da her yıl yaklaşık 30 milyon köpek kesiliyor ve yeniyor. Berlin’deki Alman Basın Ajansı WDA’nın hukuk işleri müdürü Him Lo, bunların yüzde 70’inin çalınan evcil hayvanlar olduğunu söylüyor.


Lo, “Hırsızlar daha kırsal alanlara büyük minibüslerle gidiyorlar ve örneğin dışarıda bir bekçi köpeği varsa, onu yanlarına alıyorlar,” diyor. Bir kamyonda bazen 300-400 çalıntı köpek oluyor.


Araştırmacılar köpeklere güvenmenin nedenini buluyor

Köpek eti birçok ülkede bir incelik olarak kabul edilir.



Bunun nedeni, çoğu Asya ülkesinde köpek etinin özel bir gıda olarak kabul edilmesidir: Lo, “Kan dolaşımını iyileştirmek veya bazı hastalıkları iyileştirmek gibi tıbbi özelliklere sahip olduğuna inanıyorlar” diyor. Bu hurafedir, bilimsel bir kanıtı yoktur.


Lo, “Ülkemizde bu sorun yok” sloganına göre, uluslararası bir anlaşmayı kabul etmek zordur çünkü çoğu ülke bununla uğraşmak istemez. WDA’nın proje yöneticisi Kike Yuen, “Hayvan refahının her zaman öncelik listesinin en altında yer alması çok üzücü” diyor.


Buna, ülkeler arasındaki siyasi ilişkilerin karmaşıklığı da eklendi. Yuen, “Bazı politikacılar Asya ülkelerini üzmek istemiyor” diyor.


Günün Hayvanı: Köpekleri Yemeyi Bırakın!

Günün Hayvanı: Köpekleri Yemeyi Bırakın!

Tayvan’da kedi ve köpek yemek artık yasak



Yine de 2014 yılında girişimci Genlin tarafından Hong Kong’da kurulan organizasyon başarılı olduğunu iddia ediyor. Tayvan’da 2017’den beri köpek ve kedi eti yemek yasak. ABD’de 2018’den beri ve Çin’in Shenzhen şehrinde 2020’den beri durum böyle.


Lo, “Köpekler ve kediler sadece hayvanlar olarak değil, tüm dünyada, hatta Asya ülkelerinde bile aile üyeleri olarak görülüyor” diyor. “Ayrıca, köpekler toplumumuz için muazzam bir şey yapıyor, sadece birkaç isim vermek gerekirse, sniffer köpekler, kanser arama köpekleri, rehber köpekler, polis köpekleri var.”


Örgütün en büyük destekçisi ise ABD. Lo, “Alman hükümeti uluslararası bir anlaşma yapmak için ABD hükümetiyle işbirliği yapmaya istekliyse, bu gerçekten bizim önceliğimiz olur” diyor. Umudu, giderek daha fazla ülkenin aynı yolu izlemesi ve uluslararası bir anlaşma hedefine ulaşılmasıdır.


bilgi kutusu resmi