Peynir yığılmadan peyniri sıcak suyla nasıl karıştırırsınız? Makarna, İtalyan sert peynir pecorino ve biberden oluşan popüler İtalyan makarna tarifi Cacio e Pepe'yi hazırlamak için daha fazla veya daha az başarılı olan herkes için önemli bir soru.
Fizik şimdi bu karmaşık mutfak bulmacasını çözmek ve dünyanın her yerindeki erişte hayranlarıyla paylaşmak için gönderildi: “Sıvıların Fiziği” dergisinde, Maksimum Planck Fizik Enstitüsü Dresden, Padua Üniversitesi Fizik Enstitüsü ve Bulguları ve diğer tesisler raporu ve görüşlerine göre, en azından bakış açılarında sağlıyorlar.
Mükemmel bir kuvvet-cheese oranı var
Genellikle peynir gibi yağlı maddeler su ile iyice karışamaz, bu yüzden güç önemli bir bağlayıcıdır. Testlerin yardımıyla, araştırma ekibi, peynir miktarına göre yüzde iki ila üç gücün kremsi, tek tip bir sos için optimal olduğunu buldu. Yüzde birinden daha az bir sürede, yumru riski çok yüksektir, yüzde dördünden fazlası sos sert ve tatsız hale gelir.
Ayrıca önemli: ısı – çünkü sos fazla tolere etmiyor. Peynirdeki proteinler aşırı sıcaklıkları yok eder ve araştırmacıların istenmeyen “mozzarella fazı” olarak adlandırdığı bir süreçte bulunmasına izin verir. Bu nedenle, peynirle karıştırılırsa su daha serin olmalıdır.
Sadece makarnanın gücüne güvenmese iyi olur
“Gerçek bir İtalyan büyükannesi asla Cacio E Pepe için bilimsel bir tarife ihtiyaç duymaz” diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Herkes için, bu rehber mahkemeye hakim olmak için pratik bir yol sunuyor.”
Uzmanlara göre, tarif başarılı olur:
Bilimsel merakın yanı sıra, araştırmacıların da bencil bir ilgisi vardı: “Yurtdışında yaşayan İtalyanlarız. Dresden'deki Max Planck Enstitüsü'nden ortak yazar Ivan di Terlizzi, Amerikan Fizik Enstitüsü'nden bir mesajda alıntılanıyor. Cacio e Pepe onlara ve ilginç bir yemek açısından fiziksel bir bakış açısıyla ortaya çıkmıştı. Ve: “Tabii ki iyi Pecorino peynirini boşa harcamamak için pratik hedef vardı.”
Fizik şimdi bu karmaşık mutfak bulmacasını çözmek ve dünyanın her yerindeki erişte hayranlarıyla paylaşmak için gönderildi: “Sıvıların Fiziği” dergisinde, Maksimum Planck Fizik Enstitüsü Dresden, Padua Üniversitesi Fizik Enstitüsü ve Bulguları ve diğer tesisler raporu ve görüşlerine göre, en azından bakış açılarında sağlıyorlar.
Mükemmel bir kuvvet-cheese oranı var
Genellikle peynir gibi yağlı maddeler su ile iyice karışamaz, bu yüzden güç önemli bir bağlayıcıdır. Testlerin yardımıyla, araştırma ekibi, peynir miktarına göre yüzde iki ila üç gücün kremsi, tek tip bir sos için optimal olduğunu buldu. Yüzde birinden daha az bir sürede, yumru riski çok yüksektir, yüzde dördünden fazlası sos sert ve tatsız hale gelir.
Ayrıca önemli: ısı – çünkü sos fazla tolere etmiyor. Peynirdeki proteinler aşırı sıcaklıkları yok eder ve araştırmacıların istenmeyen “mozzarella fazı” olarak adlandırdığı bir süreçte bulunmasına izin verir. Bu nedenle, peynirle karıştırılırsa su daha serin olmalıdır.
Sadece makarnanın gücüne güvenmese iyi olur
“Gerçek bir İtalyan büyükannesi asla Cacio E Pepe için bilimsel bir tarife ihtiyaç duymaz” diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Herkes için, bu rehber mahkemeye hakim olmak için pratik bir yol sunuyor.”
Uzmanlara göre, tarif başarılı olur:
- Araştırmacılar, nişasta içeriği bilinmeyen makarna suyuna güvenmek yerine, bunu güçlü bir çekirdek çözüm – tercihen patates gücü veya mısır nişastası ile – denemek isteyen herkese tavsiyelerde bulunuyor. Örneğin, dört gram kalınlık 40 gram suya salınır ve jel benzeri bir kıvam ortaya çıkana kadar ısıtır.
- Bu jel, kütleyi soğutmak için 80 gram daha suya sahiptir.
- Ancak o zaman pecorino (bu örnekte 160 gram) homojen bir kıvam ortaya çıkana kadar güçlü çekirdek çözeltiye karıştırılacaktır.
- Sonra sadece sosu yiyecek sıcaklığında ısıtın. Ve: biber içeri, makarna, bitti.
Bilimsel merakın yanı sıra, araştırmacıların da bencil bir ilgisi vardı: “Yurtdışında yaşayan İtalyanlarız. Dresden'deki Max Planck Enstitüsü'nden ortak yazar Ivan di Terlizzi, Amerikan Fizik Enstitüsü'nden bir mesajda alıntılanıyor. Cacio e Pepe onlara ve ilginç bir yemek açısından fiziksel bir bakış açısıyla ortaya çıkmıştı. Ve: “Tabii ki iyi Pecorino peynirini boşa harcamamak için pratik hedef vardı.”