Rusya'ya göre Berlin, Rus devlet yayıncılarını kapatıyor

vıcık

New member
Rus devlet televizyonu yayıncısı Perwy Kanal (Kanal Bir), Berlin'deki ofisini kapatma emri verildiğini söyledi. Muhabir Ivan Blagoy ve kameraman Dmitri Volkov'dan birkaç gün içinde Almanya'yı terk etmeleri istendi. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, misilleme tedbirlerinin günün ilerleyen saatlerinde açıklanacağını söyledi.

“Iwan Blagoy ve Dmitri Volkov'un Aralık ayının ilk yarısında Almanya topraklarından ayrılması gerekiyor. Blagoy, “Karar, Federal Almanya Cumhuriyeti'nin güvenlik politikası çıkarlarına dayanıyor” dedi. Berliner Zeitung, Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama istedi.

Perwy Kanal muhabirine göre karar kendisine Salı günü bildirildi. Ona göre bunun nedeni, yayıncının Rusya'da bir Alman vatandaşının tutuklanmasına ilişkin bir raporuydu. Rus iç istihbarat servisi FSB, tutuklanan kişinin Kaliningrad'daki bir benzin dağıtım istasyonunda meydana gelen patlamaya karıştığını iddia etmişti. Berliner Zeitung da bu konuyu haber yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Alman yetkililerden bir düşmanca adım daha

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko Çarşamba sabahı gazetecilere, “Alman yetkililerin dostça olmayan bir adımı daha” ve “ifade özgürlüğü ve bilgiye erişim hakkı da dahil olmak üzere uluslararası iletişimin tüm temel ilkelerinin ağır bir şekilde ihlali” hakkında konuştu. ”

Pervy Kanalı Rus devleti tarafından kontrol ediliyor. Putin'in eski özel kalemi Sergei Naryshkin, kanalın yönetim kurulu başkanıdır. Kanal, gazeteci Marina Ovsyannikova'nın Ukrayna'daki savaşı protesto etmesiyle dünya çapında manşetlere çıktı. Savaşın başlamasından kısa bir süre sonra Ovsyannikova, canlı haber yayınının ortasında fotoğrafın içine atlayıp protesto posterini havaya kaldırdığında ortalığı karıştırdı. Ekim 2023'te Rusya'daki bir esir kampında sekiz buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Moskova'daki bir mahkeme, onu Rus ordusu hakkında yalan haber yaydığı iddiasıyla gıyaben suçlu buldu.