Satürn retrosu kaç yılda bir olur ?

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Satürn Retrosu Kaç Yılda Bir Olur?

Herkese merhaba, uzun zamandır “Satürn retrosu ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, hangi burçları daha çok etkiler?” diye kendimi sorgularken, galiba evrenin bana küçük bir mesajı vardı. Şu an sizlerle o mesajı paylaşmaya karar verdim. Öyle ki, evrenin büyük planını hep merak ederiz ama bazen Satürn retrosu gibi küçük bir olay bile hayatımıza o kadar büyük etki yapar ki, bir anda "Hadi bakalım, benden bir çözüm bekliyorsunuz" demek zorunda kalabiliriz.

Evet, Satürn retrosunu, kozmik bir komşumuzdan, bizi şaşırtmaya gelen bir gezegenin senelik “geri gitme” hareketinden bahsediyoruz. Bunu duyanlar ne düşünür: “Satürn retrosu? Haa, bir şeylerin ters gitmesi için mazeret bulmaya çalışan astroloji tutkunlarının popüler argümanı!” Oysa ki bu gökyüzündeki dans, aslında hepimizi etkileyecek türden. Hadi, gelin bunu birlikte daha eğlenceli bir bakış açısıyla inceleyelim.

Satürn Retrosu Ne Demek? Zamanın Arkasında Koşan Gezegen!

Satürn, Güneş Sistemi’mizin altıncı gezegeni. Şöyle bir düşünün: Bir yanda hızla dönen Merkür, bir yanda Venus’un aşk kokan halet-i ruhiyesi... Satürn ise duruşunu en net şekilde gösteren gezegenlerden biri. Hayatımıza düzen getirme, sorumluluk alma, zaman ve yapı üzerine dersler verme noktasında oldukça etkili bir gezegen. Peki ya retrosu?

Her gezegenin geri gitmesi, astrolojide bir şekilde “içsel keşif” anlamına gelir. Tıpkı bir gerilim filmi izlerken, karakterin aniden geri dönüp tüm olayları gözden geçirmesi gibi. Satürn retrosu da, her yıl yaklaşık 4,5 ay süren bir dönemi kapsar ve bu dönemde, Satürn’ün etkisini daha çok içsel düzeyde hissederiz. Yani, koskoca evrende belki de ufak bir kayma yaşanıyor ama bizim gündelik hayatımızda “derin hesaplaşmalar” başlar.

Bu retro, her 1,5 yılda bir meydana gelir. Demek ki, her yıl bir kere, ama aynı zamanda her 1,5 yılda bir tekrar eder! Yani kozmik ajandamıza not alabiliriz: "Satürn retrosu var, derin derin düşünme zamanı!" Ama unutmayın, bu dönem tamamen "geri gitme" değil, kendini daha net görme dönemi.

Erkekler Çözüm Odaklı, Kadınlar İse Empatik: Satürn Retrosu Sizi Nasıl Etkiler?

Şimdi, gelin bakalım, Satürn retrosu erkekleri nasıl etkiler? Koç burcundaki bir erkek için bu dönem, tamamen "stratejik düşünme" ve "zihinsel çözüm arama" dönemi olabilir. Kendi duygusal dünyasında derin düşüncelere dalmaya başlayabilir ama hala çözüm odaklılık ön planda olur. Yani, "Bu retrosu atlattım, çözümü buldum" diye düşünüp hemen işine koyulabilir. "Duygusal içsel keşif?" Bunu biraz sonra düşünür, belki de biraz daha erteleme eğiliminde olabilir.

Öte yandan, Boğa burcundaki bir kadın için durum biraz farklı olabilir. Satürn retrosu ona biraz daha "bağ kurma" ve "daha fazla anlayışlı olma" fırsatı tanır. Zihinsel dünyasında kendisini, geçmişte yaptığı hataları affederken bulabilir. Bunu yaparken başkalarını da daha fazla anlamaya çalışır, onların duygusal yüklerini hissetmek, empati kurmak isteyebilir. Bu dönemde, duygusal dengeyi bulma, geçmişi kabullenme ve kendisini olduğu gibi kabul etme zamanı olabilir.

Tabii ki her burcun retrosu farklı şekilde hissedilir. Satürn retrosu, bir Boğa için sabırlı bir içsel yolculuğa dönüşebilirken, bir Koç için çözüm odaklı bir hızla geçer. Ve bu aslında bizi "gerçek" soruya getiriyor: Bu retrosu, yani Satürn’ün geri hareketini, herkesin nasıl hissettiği ve nasıl karşıladığı aslında ne kadar çok farklıdır!

Hadi, Bir Adım Geriye Gidelim: Satürn Retrosu'nun Toplumdaki Yeri

Bunu fark ettiniz mi? Satürn retrosu döneminde her şey biraz daha karmaşık hale gelir. Yaşadığınız toplumdaki sabırsızlık, acelecilik ve hız merakı biraz daha frenlenir. İnsanlar, günlük hayatta hemen çözüm aramak yerine, bir adım geri atıp bakmaya başlarlar. Ne oluyor? Ne yapıyorum? Nereye gidiyorum?

Sosyal hayatta Satürn retrosu, toplumsal yapıları ve bireysel sorumlulukları gözden geçirmemize neden olur. Kimileri için bu derin bir felsefi sorgulama süreci olurken, kimileri sadece “hayatımı düzene sokmalıyım” diyerek dolapları düzenleyip eski hesapları kapatır. Belki de çözüm arayan erkekler ve ilişki odaklı kadınlar, bu dönemde en çok birbirlerini anlayabilirler, çünkü her iki taraf da bir şekilde "geriye gitmeyi" kabul eder.

Sonuç: Satürn Retrosu ve Hayatımıza Etkisi

Satürn retrosu, gerçekten de büyük bir kozmik olay değil ama bizler için öyle. Çünkü bu dönem, kendimize dönüp bakmak, sorumluluklarımızı sorgulamak ve geçmişe dair hatalarımızı gözden geçirmek için harika bir fırsat. Satürn retrosunun hayatımıza kattığı en güzel şeylerden biri, belki de bu dönemde duyduğumuz huzursuzlukların aslında birer işaret olmasıdır.

Ve belki de “Satürn retrosu kaç yılda bir olur?” sorusunun cevabı sadece bir sayıdan ibaret değildir. Bu dönemde yaşadığımız değişimlerin, bir anlamda dönüşümün ne kadar önemli olduğunu anlamamız gerekir. Yani, kozmik bir geriye gitme olayı aslında bizi daha ileriye taşır. Hayatın akışını ve olayları farklı bir perspektiften görmek, sadece Satürn’ün bize sunduğu bir hediye olabilir.

Peki ya siz, Satürn retrosunu nasıl hissediyorsunuz? Geçmişteki hatalarınızla yüzleşmek için sabırsız mısınız, yoksa geçmişi geride bırakıp ileriye doğru yol almak mı istiyorsunuz?