Yoksulluk araştırmacısı Butterwegge'e göre orta sınıf, gerçekte olduklarından daha zengin olduklarını düşünüyor

vıcık

New member
Yoksulluk araştırmacısı Christoph Butterwegge'e göre Almanya'daki orta sınıf, yoksullarla dayanışmak yerine zenginlerle dayanışmayı tercih ediyor. Süddeutsche Zeitung'a, kendisinin olduğundan daha zengin olduğuna inanmanın orta sınıfın “büyük hayat yalanı” olduğunu söyledi.

Siyaset bilimci şunları söyledi: “Ortada, insanlar yoksulluktan muaf olduklarına inanmak istiyorlar çünkü güya sadece tembel insanlar sosyal gerilemeye düşüyor.” Bu yüzden vatandaşların parasını almaya yönelik düzenlemelerin sıkılaştırılması taleplerini kabul ediyorlar.” Butterwegge, “Yoksulları aşağılayanlar çoğu zaman kendilerini yüceltmek isterler” dedi ve şunu ekledi: “Belki de bu, orta sınıf arasında gerileme korkusunun uzun zamandan beri yayılmış olması gerçeğiyle daha da kötüleşiyor: Ne kadar güçlü olursanız, o kadar çok geri adım atarsınız.” Kendi durumunuzun risk altında olduğunu görüyor.” Bu, kendi sıkı çalışmanız sayesinde “zirvedekileri yakalayabileceğinizi” gösterir.

Butterwegge radikalizmin kötü itibarını eleştiriyor


Köln Üniversitesi'nin eski profesörü, Almanya'da neredeyse hiç kimsenin siyasi açıdan sol veya sağ olarak sınıflandırılmak istemediğini söyledi. “İnsanların radikal görünen her şeyden çekinmesinin tarihsel deneyimlerle bir ilgisi olabilir” dedi.

Ancak radikal olmak yalnızca bir sorunun köküne inmek anlamına gelir, Latince: radix. 2017 Sol'da çalışan Butterwegge şöyle konuştu: “Burada radikallik kınanıyor, bu da solcuların insanları kendilerine ve kaygılarına çekmelerini zorlaştırıyor – her ne kadar çoğu insan zenginliğin onu yaratanlara yeniden dağıtılmasından fayda sağlayacak olsa da.” Parti Federal Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak yarıştı.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.


Hükümet raporu: Almanya'da yaşam koşulları bir ölçüde yaklaşıyor


Güncel bir rapora göre Almanya'da yaşam koşulları birçok bölgede birbirine yaklaşıyor. Bu, federal hükümetin çarşamba günü kabine tarafından onaylanan ilk denklik raporunun sonucuydu. Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) raporu sunarken “Yaşam koşullarının eşitliği genel olarak iyileşiyor” dedi.

Rapora göre, incelenen 38 alanın 27'sinde yaklaşıklıklar mevcut: Diğer şeylerin yanı sıra ortalama yaşam süresi, işsizlik oranları ve yerel vergi gelirlerinde bölgesel farklılıklar azaldı. Ancak tek kişilik hanelerin oranı ya da konut yoğunluğu gibi yedi alanda bölgeler arasındaki farklar arttı. Dört göstergede net bir gelişme tespit edilemedi.

Habeck, raporun “gerçekten iyi bir ilerleme kaydettiğimizi” gösterdiğini vurguladı. Almanya'nın yapısal olarak daha zayıf bölgeleri önemli ölçüde yetişti. Ancak analiz, özellikle nüfusta beklenen düşüş nedeniyle bu bölgeler için hala “büyük zorluklar” olduğunu gösteriyor.

Eşit yaşam koşullarının yaratılması anayasaya dayandırılmıştır ve dolayısıyla bir devlet hedefidir. Federal hükümet bunu çeşitli finansman programlarıyla uygulamaya çalışıyor. Ekonomi ve İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı raporda, eşit yaşam koşullarının yaratılması konusundaki mevcut durumun ilk kez gösterilmesi amaçlandı.