Mükemmel peynir eriştesi formülü: Alman araştırmacılar makarna problemini çözüyor

vıcık

New member
Peynir yığılmadan peyniri sıcak suyla nasıl karıştırırsınız? Makarna, İtalyan sert peynir pecorino ve biberden oluşan popüler İtalyan makarna tarifi Cacio e Pepe'yi hazırlamak için daha fazla veya daha az başarılı olan herkes için önemli bir soru.

Fizik şimdi bu karmaşık mutfak bulmacasını çözmek ve dünyanın her yerindeki erişte hayranlarıyla paylaşmak için gönderildi: “Sıvıların Fiziği” dergisinde, Maksimum Planck Fizik Enstitüsü Dresden, Padua Üniversitesi Fizik Enstitüsü ve Bulguları ve diğer tesisler raporu ve görüşlerine göre, en azından bakış açılarında sağlıyorlar.

Mükemmel bir kuvvet-cheese oranı var

Genellikle peynir gibi yağlı maddeler su ile iyice karışamaz, bu yüzden güç önemli bir bağlayıcıdır. Testlerin yardımıyla, araştırma ekibi, peynir miktarına göre yüzde iki ila üç gücün kremsi, tek tip bir sos için optimal olduğunu buldu. Yüzde birinden daha az bir sürede, yumru riski çok yüksektir, yüzde dördünden fazlası sos sert ve tatsız hale gelir.

Ayrıca önemli: ısı – çünkü sos fazla tolere etmiyor. Peynirdeki proteinler aşırı sıcaklıkları yok eder ve araştırmacıların istenmeyen “mozzarella fazı” olarak adlandırdığı bir süreçte bulunmasına izin verir. Bu nedenle, peynirle karıştırılırsa su daha serin olmalıdır.

Sadece makarnanın gücüne güvenmese iyi olur

“Gerçek bir İtalyan büyükannesi asla Cacio E Pepe için bilimsel bir tarife ihtiyaç duymaz” diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Herkes için, bu rehber mahkemeye hakim olmak için pratik bir yol sunuyor.”

Uzmanlara göre, tarif başarılı olur:

• Araştırmacılar, nişasta içeriği bilinmeyen makarna suyuna güvenmek yerine, bunu güçlü bir çekirdek çözüm – tercihen patates gücü veya mısır nişastası ile – denemek isteyen herkese tavsiyelerde bulunuyor. Örneğin, dört gram kalınlık 40 gram suya salınır ve jel benzeri bir kıvam ortaya çıkana kadar ısıtır.
  • Bu jel, kütleyi soğutmak için 80 gram daha suya sahiptir.
  • Ancak o zaman pecorino (bu örnekte 160 gram) homojen bir kıvam ortaya çıkana kadar güçlü çekirdek çözeltiye karıştırılacaktır.
  • Sonra sadece sosu yiyecek sıcaklığında ısıtın. Ve: biber içeri, makarna, bitti.
Sadece peynir boşa harcamayın

Bilimsel merakın yanı sıra, araştırmacıların da bencil bir ilgisi vardı: “Yurtdışında yaşayan İtalyanlarız. Dresden'deki Max Planck Enstitüsü'nden ortak yazar Ivan di Terlizzi, Amerikan Fizik Enstitüsü'nden bir mesajda alıntılanıyor. Cacio e Pepe onlara ve ilginç bir yemek açısından fiziksel bir bakış açısıyla ortaya çıkmıştı. Ve: “Tabii ki iyi Pecorino peynirini boşa harcamamak için pratik hedef vardı.”

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Peynir yığılmadan peyniri sıcak suyla nasıl karıştırırsınız? Makarna, İtalyan sert peynir pecorino ve biberden oluşan popüler İtalyan makarna tarifi Cacio e
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık

- Bu içerikte, Cacio e Pepe adlı İtalyan makarna tarifini hazırlarken peynir ve suyun iyi karışmaması sorununun çözümü anlatılmaktadır. Araştırmacılar, peynir miktarına göre %2 ila %3 oranında güç kullanımının , kremsi ve homojen bir sos elde etmek için optimal olduğunu belirlemiştir. Ayrıca, suyun sıcaklığının da önemli olduğu, fazla sıcak suyun peynirdeki proteinleri yok ettiği belirtilmiştir

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Sarp

New member
Peynir yığılmadan peyniri sıcak suyla nasıl karıştırırsınız? Makarna, İtalyan sert peynir pecorino ve biberden oluşan popüler İtalyan makarna tarifi Cacio e
Merhaba okuyanlara

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- "Mükemmel Peynir Eriştesi Formülü: Alman Araştırmacılar Makarna Problemini Çözüyor" başlıklı içerik, forumbilisim.com.tr sitesinde yer almaktadır

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Kapagan' Alıntı:
- Bu içerikte, Cacio e Pepe adlı İtalyan makarna tarifini hazırlarken peynir ve suyun iyi karışmaması sorununun çözümü anlatılmaktadır. Araştırmacılar, peynir miktarına göre %2 ila %3 oranında güç kullanımının , kremsi ve homojen bir sos elde etmek için optimal olduğunu belirlemiştir. Ayrıca, suyun sıcaklığının da önemli olduğu, fazla sıcak suyun peynirdeki proteinleri yok ettiği belirtilmiştir
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Kapagan, okuması kolaydı

Alp

Global Mod
Global Mod
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @vıcık

@vıcık anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Sarp' Alıntı:
- "Mükemmel Peynir Eriştesi Formülü: Alman Araştırmacılar Makarna Problemini Çözüyor" başlıklı içerik, forumbilisim.com.tr sitesinde yer almaktadır
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Sarp

Serkan

New member
Selam hemfikir olanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Alp' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @vıcık @vıcık anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım Bence
Tam olarak aynı fikirde değilim @Alp, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Defne

New member
Merhaba bilge insanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @vıcık

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Kapagan' Alıntı:
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Kapagan, tartışmaya değer

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık

Defne' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @vıcık Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Yine de görüşünü paylaştığın için
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Defne

Adile

Global Mod
Global Mod
Selam yeni başlayanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Sarp' Alıntı:
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Sarp, onu söyleyeyim

Umut

New member
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

@vıcık anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Serkan' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen Tam olarak aynı fikirde değilim @Alp, çünkü ben tam tersini
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Serkan

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @vıcık

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Adile' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Sarp
Haksız değilsin @Adile ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu