Pentagon patronu Pete Hegseth, Donald Trump'ın Ukrayna'ya rızası olmadan Ukrayna'ya silah teslimatlarını durdurdu

vıcık

New member
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Beyaz Saray'ı bilgilendirmeden Şubat ayı başlarında Ukrayna'ya geçici bir askeri yardım durağı emretti. Reuters haber ajansından gelen bilgilere göre, Pentagon patronu on bir uçağı topçu zeminleri, el bombaları ve diğer silahlarla durdurdu. ABD Başkanı Donald Trump, Hegseth'in emri verdiğini bilmiyordu.

Hegseth'in düzenlemesi, Trump'ın ikinci döneminin başlamasından yaklaşık bir hafta sonra gerçekleşti. Reuters raporuna göre, Beyaz Saray'daki Ulusal Güvenlik Görevlileri, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki Ulusal Güvenlik Görevlileri uçuş durağını kimin sipariş ettiğini bulamadığından hükümet içinde büyük bir karışıklığı tetikledi. Ukrayna ve Polonya'daki yüksek katmanlı memurlar da endişe duyuyordu ve huzursuzdu.

Boyalı uçuşlar ABD hükümetine 2,2 milyon dolara mal oldu

Trump ve diğer yüksek katmanlı memurlar, sadece Ukraynalı ve Avrupalı ortaklar heyecanla bildirdiklerinde askıya alınmayı öğrendiler. Droked uçuşlar ABD Taşımacılık Komutanlığı'na (Transcom) 2,2 milyon dolara mal oldu. Silahlar zaten eski Başkan Joe Biden hükümeti ve Kongre tarafından onaylanmıştı. ABD güvenlik danışmanı Mike Waltz'ın müdahale etmesi gerektiğinden sonra üç günlük bir aradan sonra uçuşlar nihayet 5 Şubat'ta devam etti.

Raporlara göre, 30 Ocak'ta Ukrayna Yardımı tutumunun tartışıldığı, ancak Trump tarafından onaylanmadığı, 30 Ocak'ta Oval Ofis'teki bir toplantıdan sonra Hegseth'in ofisinden sözel eğitim bildirildi. Konuya aşina olan dört kişi, küçük bir grup Pentagon çalışanı olan Reuters'e, birçoğu Ukrayna için uzun zamandır ABD'li yardımın muhalifleri olduğunu söyledi, Hegseth yardım almayı tavsiye etti.

Birkaç gün önce Trump, ikinci döneminde Ukrayna ile doğrudan silah anlaşması için ikinci döneminde Ukrayna'yı ilk kez vermişti. 50 milyon dolar değerinde askeri mallarla ilgili.

Eski TV sunucusu Hegseth her zaman manşet yapıyor

Eski Fox News sunucusu haftalarca eleştirildi. Yalnız, bir kez daha ilk günden itibaren Pentagon'a huzursuzluk getirdiğini gösteriyor. Suistimaline rağmen, hükümet davranışlarını tekrar değiştirdi ve kendisine örtük verdi. Karoline Leavitt'in basın sözcüsü Karoline Leavitt, “Rusya Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi karmaşık ve istikrarsız bir olaydı. Yüksek rütbeli hükümet yetkilileri arasındaki her konuşmayı süreç boyunca ayrıntılı olarak oynamayacağız.” Dedi. “Sonuç olarak, savaş bugün Başkan Trump'ın görevinden çok daha yakın.”

Birçok Demokrat, Signal uygulaması hakkında bir grup sohbetinde Yemen'deki Huthi-Miliz'e yapılan saldırılar için askeri planları bildirdikten sonra Hegseth'in istifasını zaten çağırdı. Daha önce, aynı konudaki başka bir sinyal grubu sohbetiyle ilgili ayrıntılar zaten bilinmişti. Orada Hegseth, yüksek olan hükümet yetkililerine yönelik saldırıların planlanan seyri hakkında ayrıntılı bilgi alışverişinde bulunmuştu. Atlantik dergisinin editör -inçinin yanlışlıkla sohbete katıldığından, eğlence halka geldi. Hükümet, ayrıntılı bilgilerin gizli olduğunu reddetti.

AP haber ajansından gelen bilgilere göre, Hegseth'in ofisinde güvenli olmayan bir internet bağlantısı kurduğu söyleniyor. Signal News uygulamasını özel bilgisayarında kullanmak için Pentagonon'un güvenlik protokollerinden kaçındı.

Zinnure

Global Mod
Global Mod
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Beyaz Saray'ı bilgilendirmeden Şubat ayı başlarında Ukrayna'ya geçici bir askeri yardım durağı emretti. Reuters haber
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @vıcık

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Umut' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Umut, daha somut örnek iyi giderdi

Sarp

New member
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Beyaz Saray'ı bilgilendirmeden Şubat ayı başlarında Ukrayna'ya geçici bir askeri yardım durağı emretti. Reuters haber
Herkese selamlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Umut' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur
Burada sana %100 katılamam @Umut, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Defne

New member
Selam hemfikir olanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Zinnure' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @vıcık Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Umut, daha somut örnek iyi giderdi
Tam olarak aynı fikirde değilim @Zinnure, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Merhaba buradakilere

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @vıcık

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Umut' Alıntı:
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Umut

Adile

Global Mod
Global Mod
Selam yorum yapanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Defne' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar Tam olarak aynı fikirde değilim @Zinnure, çünkü ben
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Defne

Serkan

New member
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @vıcık

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Adile' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm Burada biraz
Bu veriyi daha önce duymuştum @Adile, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Alp

Global Mod
Global Mod
Selamlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @vıcık

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Sarp' Alıntı:
Herkese selamlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum Burada sana %100 katılamam @Umut, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sarp, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

@vıcık anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Umut' Alıntı:
Bu konuda kesin konuşmak zor @Umut, çok fazla değişken var