Süper yanardağda yeni deprem: Kayalıklar denize girenlerin gözleri önünde çöktü (Haber)

vıcık

New member
İtalya'nın güneyindeki Napoli kenti ve Akdeniz'in bazı açık deniz adaları turistler arasında popüler; ancak şimdi Phlegraean Fields süper yanardağında meydana gelen yeni bir deprem, tatil cennetini bozdu. Yıkananların çoğu depremi hissetti.

Megakentin batısındaki Bacoli sahil beldesindeki Marina Grande koyunda denize bir çıkıntı düştü. Yetkililere göre enkaz, herhangi bir yaralanmaya yol açmadan, denize girenlerin kısa bir mesafesinde suya düştü. Napoli metrosunda güvenlik nedeniyle çok sayıda tren durduruldu. Daha büyük hasar korkusuyla birçok bölge sakini sokaklara kaçtı.

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), depremin büyüklüğünü 4,0 olarak bildirdi; bu bölge için nispeten güçlü bir deprem. Merkez üssü, süper yanardağ olarak adlandırılan Phlegraean Tarlalarıydı. Enstitüye göre sarsıntılar yaklaşık 4 kilometre derinlikte meydana geldi. En güçlü deprem Cuma günü saat 13.46'da ölçüldü, öncesinde ve sonrasında yaklaşık yarım saat süren başka depremler de yaşandı.

Süper yanardağda deprem: Bilinen yaralanma veya büyük hasar yok


Sarsıntılar hem ana karada hem de şu anda birçok tatilcinin bulunduğu Procida gibi adalarda hissedildi. İtalyan sivil savunmasından elde edilen ilk bilgilere göre, herhangi bir yaralanma ya da büyük hasar meydana gelmedi. Campania bölgesinde yüksek volkanik aktiviteye sahip bir alan olan Phlegraean Fields, bir süredir çok sayıda küçük ve bazen güçlü depremle sarsıldı.

Daha mayıs ayında, Campi Flegrei (kelimenin tam anlamıyla yanan tarlalar) 4,4 büyüklüğünde son 40 yılın en güçlü depremiyle sarsıldı. Bölge, on yıldan fazla bir süredir dikkatli olunması çağrısında bulunan sarı alarm altındaydı. Roma'da hükümet, mayıs ayında yaşanan depremlerin ardından yeni önlemler alarak yüz binlerce kişinin olası tahliyesine ilişkin planlarını açıklamıştı. Ancak yakın zamanda ilan edilen afet önleme tatbikatına yalnızca birkaç bölge sakini katıldı.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.